לוגו של וואטסאפ
 
  • ראשי
  • אודות
    • תעודות מקצועיות
  • השירותים שלנו
    • רישיון לעסק
    • רישיון יצרן
    • בטיחות באש
    • היתרי בניה
    • יועץ נגישות
  • פרויקטים
  • מאמרים
  • טפסים לעבודה
  • יצירת קשר
  • EN
  • ראשי
  • אודות
    • תעודות מקצועיות
  • השירותים שלנו
    • רישיון לעסק
    • רישיון יצרן
    • בטיחות באש
    • היתרי בניה
    • יועץ נגישות
  • פרויקטים
  • מאמרים
  • טפסים לעבודה
  • יצירת קשר
  • EN
איך בוחרים נכס המיועד לתחום המזון?
ראשי » כללי » איך בוחרים נכס המיועד לתחום המזון?

איך בוחרים נכס המיועד לתחום המזון?

המקרה הבא בטוח יעזור לכם להבין טוב יותר את הנושא: “מר ישראלי החליט להקים רשת פיצריות ומפעל מרכזי שבו יכין את הבצק אותו יספק לכל הרשת. הסתובב ישראלי בערים שונות ומצא מקום גדול ומרווח בקצה העיר שבו יש מספיק מקום גם למשאית קמח. חתם ישראלי הסכם עם בעל הנכס, שילם “שנה מראש”, תכנן ואז הגיע שלב קבלת הרישיון ואיתו ההפתעה הגדולה. ישראלי לא הצליח לקבל רישיון עסק בגלל הסיבות הבאות: המקום אינו באזור תעשיה, למקום אין חיבור לקוו ביוב רק לבור סופג, המבנה נמוך מדיי ואין אפשרות להתקין מפוחים לאוורור.” הנזק הזה היה נחסך לו רק היה מתייעץ עם מומחים בתחום.

יש כמה מאפיינים חשובים שיש לבחון לפני בחירת נכס:

  • המבנה חייב להיות קשיח: מעטפת רצפה וגג אטום.
  • יש לוודא כי לנכס קיים היתר תקף כולל לגלריות.
  • לנכס חייבות להיות שתי כניסות לפחות: להכנסת חומרי גלם ולהוצאת תוצרת מוכנה.
  • יש לבדוק שהגובה המינימלי בין הרצפה לתקרה לא יהיה פחות מ-275 ס”מ.
  • מעל לעסק אסור שתהיה צנרת קולחין.
  • חייבת להיות אפשרות להתקין מערכת קווי איסוף מים תעשייתיים וסניטריים.
  • חובה שתהיה אפשרות להטמין מפריד שומן, מפריד שומן עלי אינו קביל.
  • חובה שתהיה אפשרות להתקנה של מערכות אוורור, מיזוג וכו’.
  • כל שטח שמעל 100 מ”ר מחוייב בפתח חירום נוסף.
  • צריך שתהיה חצר משק הכוללת מקום למיכל אשפה.
  • יש לוודא שהעסק ממוקם באזור מתאים (מסעדות ואולמות אירועים באזור מסחרי

ומפעלי מזון באזורי תעשיה).

ככלל, עסק חייב לקבל את אישור כל הרשויות הרלוונטיות, כולל: מח’ הנדסה, כיבוי אש, משטרה, איכות הסביבה ובריאות הציבור. בנוסף, מפעלי מזון חייבים גם את אישור שירות המזון של משרד הבריאות. אין לדלג על שלבי האישורים וצריך להכין תכנית ראשונה לדיון מקדמי ורק לאור חוות הדעת להתקדם.

קיימים עסקי מזון נוספים, בעיקר בתחום התעשיה, שיידרשו לעוד התנאיות כמו:        משחטות, מפעלי מיץ ומחלבות, שלהן דרישות מיוחדות ולכן מומלץ לברר מראש.

לפני בחירת נכס המיועד להיות מפעל מזון, יש לשים לב גם למאפיינים הבאים:

  1. שטחו המינימלי שלא יהיה פחות מ-150-120 מ”ר.
  2. הכניסות והיציאות יהיו מרוחקות ככל האפשר זו מזו.
  3. מיקום הנכס באזור המיועד לתעשיה (להימנע מהצורך בטיפול בחריגות).
  4. מיקום הנכס לא יהיה קרוב למפעלי כימיקלים ותחנות דלק.
  5. בנכס ניתן לשים מקלחת, מלתחה, שירותים וחדר אוכל צוות.

את כל הנתונים האלה, ניתן לבדוק מראש בהתייעצות עם צוות המומחים שלנו המלווה אותך בכל שלב:

א. איתור נכס מתאים.

ב. תכנון העסק.

ג. הגשת תכנית לדיון מקדמי בשירות המזון/משרד הבריאות.

ד. ליווי בחתימת החוזה.

 

 

פורסם ב: כללי
« הקודם
הבא »
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אנחנו בפייסבוק

שנשב על קפה ונכיר טוב יותר?

"(חובה)" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
Whatsapp Youtube Facebook-f Phone-alt Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס