רישיון עסק מזון ורישיון עסקים בכללותו דורש סבלנות ורוגע בכול תהליכו.
יש מגוון רחב של פרמטרים שמסעדות ובתי קפה צריכים לעמוד בהם, מעבר לנגישות,
בטיחות באש ואישורים אחרים, בתחום המזון נדרשים אישורים נוספים עוד ממשרד הבריאות.
על אילו אישורים מדובר ומה התהליך?
אנחנו ברישוי פלוס פה כדיי לפרט ולעזור, במאמר הבא ניגע בתהליך ואיך עוברים אותו בסבלנות ורוגע.
משרד הבריאות על רישיון עסק מזון.
עסקים בתחום המזון מפוקחים על ידי שני גופים שונים בהתאם לעסק.
מפעלי ייצור מזון וקייטרינג- שני סוגיי העסקים בתחום המזון הללו מפוקחים על ידי שירות המזון הארצי
ואילו מסעדות, ברים ועסקי אירוח כגון מלונות וצימרים מפוקחים על ידי המחלקה לבריאות הסביבה.
כאשר מתכננים פתיחה של עסק מזון , המחלקה לבריאות הסביבה נכנסת
לתמונה לבדיקה מקיפה ומעמיקה לפניי הקמת העסק עצמו.
קבלת האישור למסעדה יכולה להשתנות בהתאם לסוג המסעדה, מיקום המסעדה ועוד תנאים תברואתיים אחרים.
לדוגמא: מסעדה חלבית יכול להיות שתאושר על ידי המחלקה לבריאות הסביבה כשמסעדה בשרית לא תאושר
וזאת בעקבות שימוש בחומרי הגלם של אותה מסעדה. כול חומרי הגלים צריכים לעבור בדיקה קפדנית ולכן מסעדה
עם חומרי גלם שונים עוברת בדיקה שונה. מיקום המסעדה גם תלוי אישור משרד הבריאות.כאשר פותחים מסעדה
במקום כמו קניון או אזור מסחרי, הבדיקות הופכות לקפדניות יותר בדיקות אלו חשובות כאשר הבריאות שלנו תלויה
באיכות המזון שמוגש לנו במסעדה.
בנוסף לכול האישורים המיוחדים שצריך למסעדה יש כמובן את האישורים הנלווים כמו לכול עסק,
אישורי נגישות, אישור בטיחות באש ועוד.
אז איך עוברים את התהליך.
בשביל לקבל את האישור המיוחד לרישוי עסק מזון, או כול רישוי עסקים שהוא, חשוב מאד לעבור
אצל איש מקצוע שדואג לכם מ – א' ועד – ת', איש מקצוע זה יודע אילו דפסים להגיש, איפה להגיש,
מה לכתוב באותם דפסים ואיך להמשיך בתהליך. אנחנו ברישוי פלוס מספקים ייעוץ וליווי בהוצאת
רישוי לעסק הכולל: ייעוץ בטיחות באש, ייעוץ לאישור יצרן, ייעוץ נגישות ועוד.
להצעת מחיר לייעוץ וליווי הוצאת רישיון עסקים > >