לוגו של וואטסאפ
 
  • ראשי
  • אודות
    • תעודות מקצועיות
  • השירותים שלנו
    • רישיון לעסק
    • רישיון יצרן
    • בטיחות באש
    • היתרי בניה
    • יועץ נגישות
  • פרויקטים
  • מאמרים
  • טפסים לעבודה
  • יצירת קשר
  • EN
  • ראשי
  • אודות
    • תעודות מקצועיות
  • השירותים שלנו
    • רישיון לעסק
    • רישיון יצרן
    • בטיחות באש
    • היתרי בניה
    • יועץ נגישות
  • פרויקטים
  • מאמרים
  • טפסים לעבודה
  • יצירת קשר
  • EN
רישיון עסק למסעדה בעיר הטעימה בעולם – מדריך מלא
ראשי » כללי » רישיון עסק למסעדה בעיר הטעימה בעולם – מדריך מלא

רישיון עסק למסעדה בעיר הטעימה בעולם – מדריך מלא

איך מוציאים רישיון עסק למסעדה בעיר שלעולם לא עוצרת?

חזית מסעדה מועמדת לרישיון עסק

תל אביב, עיר הבילויים של ישראל ואחת הערים המהנות בעולם, ידועה בזכות שפע מקומות הבילוי שבה, מחיי הלילה התוססים במועדונים ובברים הייחודיים שבה ועד לשפע בתי הקפה הטרנדיים ומסעדות השף שבה. תיירים רבים מכל העולם מגיעים לתל אביב כדי ליהנות מחוויות קולינריות ייחודיות. על פי אתר mako, בשנת 2018 נפתחו בתל אביב יותר מ-322 מסעדות. אלו מאיתנו שרוצים להגשים את החלום ולהקים מסעדה בתל אביב, יידרשו בראש ובראשונה לדאוג לרישוי העסק. כאן, המומחים של רישוי פלוס לוקחים אותך צעד צעד בתהליך הוצאת רישיון עסק למסעדה.

רישיון עסק למסעדה שלב 1: בדיקות מקדימות

כמו בכול עסק, גם בהקמת מסעדה חשוב לעשות בדיקה מוקדמת בעזרת איש מקצוע כדי למנוע בעיות בהוצאת הרישיון. במהלך הבדיקות, יבצע אדריכל רישוי עסקים מומחה את הצעדים הבאים:

  • סקירת ההיסטוריה של המקום כוללת צווי סגירה, בעיות רישוי קודמות ועוד.
  • בדיקת ניהול הנכס מבחינת: גודל הנכס, תשתיות קיימות, בניית ארובה ועוד.
  • בחינה האם המקום המיועד תואם את שעות הפעילות של בתי אוכל בתל אביב – יפו.

קיימות עוד מספר בדיקות שאותן מבצע יועץ רישיון עסק למסעדה במסגרת שירותו, בהתאם לאופי העסק הייחודי.

האם נדרש רישיון עסק למסעדה או לבית אוכל אחר?

מסעדה היא למעשה מקרה פרטי של בית אוכל, תחת הגדרת גורמי הרישוי והנהלים הרגולטוריים. כל בית אוכל, ללא יוצא מן הכלל, נדרש להגיש “פרשה טכנית” כדי לקבל רישיון עסק.

אותה “פרשה טכנית” מכילה נתונים אשר נמדדים על פי הרשות המקומית לקביעה אם בית האוכל הוא בית קפה, מסעדה, בר ועוד. נתונים אלו ישמשו להקמת תשתית תכנונית עבור בית האוכל אשר נועדה לשמור על בריאות הציבור ולמנוע מטרדים ומפגעים סביבתיים בו. אותן תשתיות נקבעות על ידי משרד הבריאות וחשוב לבדוק באגף רישוי עסקים אילו תשתיות דרושות להפעלת הנכס, לדוגמא: בית אוכל המכין דגים, למשל, יידרש לתכנון מדור דגים.

הערכת שטח המינימום

על כל בית אוכל חלים תנאים אשר נקבעו על ידי משרד הבריאות ואחד הפרמטרים החשובים שיש לתת עליהם את הדעת הוא השטח המינימלי ופירוט השטחים בבית האוכל.

פירוט השטחים במסעדה מתחלק לשטחים של:

  • מחסן
  • מטבח
  • חדר אוכל
  • שירותים

בנוסף לכך נעשה חישוב שטח כולל.

בתי אוכל שונים זה מזה מבחינת שטח מינמאלי ומבחינת פירוט השטחים שלהם וקיים הבדל בין אולם שמחות לבית בית אוכל להגשת סנדוויצ’ים מוכנים.

תנאי תברואה

אין ספק כי כאשר מדובר ברישיון עסק למסעדה, תנאי התברואה הם מהחשובים ביותר להבטיח בריאות ובטיחות הסועדים. הביקורת בבית האוכל מתמקדת בעיקר בבדיקה של התאמת בית האוכל לתנאי התברואה הנדרשים שמשרד הבריאות. ביקורת תנאי התברואה תחול על כל שטח המסעדה ובין השאר ייבדקו ההיבטים הבאים:

  • התאמת התוכנית של העסק.
  • התאמת סידור פנימי כולל מדורים נפרדים
  • תשתית ניקיון ותקינות
  • ציוד ניקיון ותקינות

 מכיר את כול הנהלים והבדיקות על פי משרד הבריאות ושל אותה רשות מקומית.

כיצד נוכל לסייע לך לקדם רישויון עסק למסעדה ביעילות?

רישוי פלוס מביאה עמה שנים של ניסיון בליווי בתי אוכל ומסעדות עד לקבלת רישיון עסק למסעדה. כמשרד אדריכלות, אנו מעמידים לרשותך את כלל מעטפת השירותים הנדרשת להתאמת העסק לדרישות גורמי התכנון ומשתלבים כבר בשלב התכנון ובבדיקת ההיתכנות כדי להבטיח שהעסק ערוך לכל תרחיש ושתהליך הרישוי יתנהל ביעילות ובמהירות. אנו מזמינים אותך לפנות אלינו עוד היום וללמוד כיצד נוכל לייעל משמעותית את התהליך.

פורסם ב: כללי
« הקודם
הבא »
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אנחנו בפייסבוק

שנשב על קפה ונכיר טוב יותר?

"(חובה)" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
Whatsapp Youtube Facebook-f Phone-alt Instagram
גלילה לראש העמוד