השלבים לעבור בתהליך רישוי לעסק

 רגע לפני שפותחים את בקבוקי השמפניה ומאחלים ברכה והצלחה, הנה השלבים  שאתם צריכים להכיר ולדעת על תהליך רישוי עסקים. אנחנו כאן עבורכם לאורך הדרך 

פתיחת עסק היא צעד משמעותי. ישנם לא מעט גורמים שצריך להביא בחשבון בדרך אל ההצלחה כמו תוכנית עסקית, עובדים, ניהול כספים, סחורה,שיווק ועוד. אחד מהאתגרים הניצבים בפני בעלי עסקים חדשים הוא נושא הרישוי. מדובר באתגר בירוקרטי לא פשוט ומסלול מכשולים פתלתל המצריך הבנה של המערכות והתנהלות מול הרשויות במטרה לפתוח עסק המחזיק בכל ההיתרים והאישורים הנדרשים על מנת שלא ייתקל בבעיות בהמשך דרכו. כדי לעשות עבורכם סדר מול התהליך אותו אתם עומדים לעבור, אנחנו מציגים לכם את סדר הפעולות הכללי בו אנחנו נוקטים בתהליכי רישוי. 

 

מתחילים מההתחלה – שלבי קליטה ואפיון ראשוניים של העסק
בכל פרוייקט רישוי ישנם מספר שלבים כלליים אותם אנחנו מבצעים עם כל לקוח:

  • פתיחת תיק לקוח
  • יציאה לשטח למדידות בבית העסק
  • הכנת תוכנית אדריכלית
  • הכנת חומרים נוספים המתלווים לתוכניות (פריסה טכנית, טפסי נגישות, הצהרות וכו')
  • הגשת בקשה לרישיון עסק בעירייה

 

בשלב זה העירייה מפיצה לגורמים הרלוונטיים את הפניות במטרה לקבל אישורים או המלצות. 

שימו לב– בשלב זה העירייה חייבת לדווח לבעל העסק (זה אתם…) על התגובות שהתקבלו מהגורמים המאשרים השונים. במידה ויש אישור, הכל טוב, ממשיכים הלאה לשלבים הבאים.

אין אישור? העירייה מוציאה מכתב התראה לפני דיווח למחלקה המשפטית. מסיבה זו חשוב שבעל העסק יבצע את כל הדרישות של כל הגורמים הרלוונטיים במטרה להימנע מסירוב.

התחנות והגורמים המאשרים המוגדרים כחובה בכל תיק רישוי:

  • הנדסה
  • ביקורת עסקים
  • איכות הסביבה
  • תכנון הנדסי
  • נגישות
  • כיבוי אש
  • משרד הבריאות

בנוסף לגורמי חובה אלו ישנם גורמים נוספים אשר רלוונטיים רק לעסקים מסוג מסויים:

  • משרד הכלכלה
  • משטרה
  • אגף התברואה
  • מז"ח
  • שירות המזון (רק במפעלי מזון)
  • הגנת הסביבה
  • אגף התנועה

עבודה מול משרד הבריאות

בעסקים בתחומים מסויימים, כגון המזון והפארמה, ישנו צורך לעבוד על נושא הרישוי מול משרד הבריאות. במשרד זה ישנן 3 מחלקות מולן אנחנו עובדים עבור לקוחותינו במטרה להשיג את ההיתרים והאישורים הנדרשים לפעילות תקינה של העסק:

  • בריאות הסביבה – מחלקה שאחראית לכל מה שקשור למזון (בתי אוכל , מסעדות וכו) ומים (בריכות , מזרקות ומקוואות)
  • שירות המזון – מחלקה שאחראית לכל מה שקשור למפעלי מזון ומפעלים יצרניים בתחום זה 
  • רוקחות – מחלקה שאחראית על כל מה שקשור לתרופות וקוסמטיקה

בנוסף, וללא קשר לסוג התעשייה או התחום בו העסק פועל, אנחנו פועלים מול מחלקת רישוי עסקים.

טיפול במקרים של חריגות

לעיתים, במהלך טיפול ברישוי עסקים מתגלות מה שנקרא "חריגות" או "שימוש חורג". נושאים אלו עולים לעיתים כמו בניסיונות להקים עסק במיקום או מבנה שלא יועד לכך. במקרים כאלו יש להגיש בקשה להיתר לשימוש חורג לגורמי הרישוי אשר יבדקו את הבקשה ו\או יבקרו בעסק וימסרו לו דרישות לביצוע על מנת להימנע מחריגה.

במקרים אלו אנו דואגים לביצוע תיקוני החריגה מול בעל העסק ומדווחים לגורמי הרישוי הרלוונטיים ומדווחים על סיום הטיפול בחריגה. 

אנחנו לצד בעל העסק עד לסיום הטיפול בחריגה וקבלת רישיון או היתר זמני לעסק בצירוף התנאים.

רישוי פלוס – אתכם לאורך כל הדרך עד קבלת כל ההיתרים

אנחנו מספקים ללקוחותינו מעטפת שלמה של שירותי רישוי מקצועיים. אנחנו מלווים אותם מהשלב הראשון ועד שלב קבלת כל ההיתרים הנדרשים על מנת שיוכלו להתמקד בהצלחת העסק שלהם. אנחנו מכירים את המערכות השונות ואת דרישות הרישוי המגוונות ופועלים במסירות על מנת שלקוחותינו יעמוד בהן ויתקדמו לעבר ההצלחה. 

צרו איתנו קשר כאן עוד היום, נשמח לעמוד לשירותכם.>>